понедельник, 6 апреля 2020 г.



06.04.2020 - психологічна акція “День без конфліктів”
Поняття про конфлікт.
Найкращі моменти свого життя ми пов’язуємо із ситуаціями, коли існує злагода між людьми, мир і взаєморозуміння. Однак, взаємини між людьми бувають різними: як такими, що стимулюють співпрацю і товариськість, так і тими, що призводять до суперечок і протистоянь. Часто непорозуміння стають причиною появи образ, ворожості та ненависті. Ці та подібні негативні ситуації називають конфліктами.

Не секрет, що уникнути сварок нелегко. Навіть у самих щасливих людей трапляються сварки. Звичайно, побудувати стосунки так, щоб повністю уникнути сварок практично неможливо. Але навчитися виходити з конфліктних ситуацій необхідно. В цьому допоможе так звана методика “Уроки гусей”.

“Уроки гусей”
Факти
Уроки
Змахуючи крилами, кожна гуска створює додаткову підіймальну силу для тієї гуски, що летить попереду. Пересуваючись у формі літери «V», зграя може подолати за день відстань принаймні на 70 % більшу, ніж тоді, коли кожен птах летів би сам.
Людям теж треба шукати шляхи і способи, як рухатися разом, і співпрацювати одне з одним так, щоб досягти спільної мети швидше і легше.
Щоразу, коли гуска виходить за межі ключа, вона відчуває, як важко летіти проти вітру самій, і швидко повертається у ключ.
Якщо люди матимуть стільки здорового глузду, як гуси, будуть співпрацювати з тими, хто йде в одному з ними напрямку, їм легше буде долати життєві перешкоди.
Коли птах стомлюється, він відступає назад, і тоді інша гуска займає його місце попереду ключа. Виконувати важку роботу для своєї групи вигідно всім.
Слід виконувати складні завдання по черзі та поділяти відповідальність. Так само, як гуси, люди залежать одне від одного, від здібностей та унікального поєднання можливостей, талантів та ресурсів кожного.
Ті гуси, що летять позаду, кричать, підбадьорюючі тих, які спереду, і втримуючи темп.
Нам слід прагнути того, щоб наші коментарі були позитивними. У тих колективах, де панує взаємопідтримка, робота продуктивніша. Ми маємо прагнути до коментарів, що йдуть від серця та щирих переконань одного, щоб підтримати глибинні почуття іншого, оскільки тільки така похвала є найефективнішою підтримкою.
Коли гуска слабне чи поранена, відстає від ключа, дві інші невідступно летять за нею, щоб допомогти і захистити її. Вони залишаються з нею, поки вона не зможе летіти чи помре. Лише після цього вони вирушають далі, самі або з іншим ключем, поки не наздоженуть свою групу.
І якщо у людей є хоча б стільки ж здорового глузду, як у гусей, вони підтримуватимуть одне одного протягом усього життєвого шляху.


Комментариев нет:

Отправить комментарий